Zo blijft jouw badkamer er als nieuw uitzien!

badkamer

Wanneer de gloednieuwe badkamer af is, wil je hier natuurlijk heel zuinig op zijn. Je bent er trots op en je hebt er lang voor gewerkt dus het is logisch dat je wilt dat de badkamer er zo lang mogelijk als nieuw uit blijft zien. Dit kan door de tips in dit artikel te gebruiken en zuinig met je badkamer om te gaan! Lees dus zeker even verder als je ook net een nieuwe badkamer hebt. 

Zorg er elke dag voor dat de badkamer netjes blijft

Je hoeft de badkamer zeker niet elke dag grondig schoon te maken, maar wanneer je hebt gedoucht, is het wel belangrijk om alles eventjes af te nemen met een droge doek. Dit doe je om de kalkaanslag te voorkomen. Het duurt elke keer maar eventjes, maar het bespaart je op lange termijn erg veel gedoe. Vergeet niet de badkamer ook goed te ventileren. Frisse buitenlucht is ook erg belangrijk om schimmels en bacteriën te voorkomen. Een grote reiniging van je badkamer is slechts één keer per week nodig. Buiten het mooi houden van de badkamer is het netjes houden van je slaapkamer met een slaapkamer inrichting door Anselm Oome ook erg van belang!

Onderhoud de tegels in de badkamer

Bij het schoonmaken van de tegels en de voegen is het belangrijk om te weten met wat voor schoonmaakproducten je te werk gaat. Erg veel mensen pakken gewoon wat allesreiniger, maar het is beter om iets te gebruiken wat speciaal voor jouw tegels bedoeld is. Voor veel matte tegels is het beter om schoonmaakazijn te gebruiken om je tegels er nieuw en natuurlijk uit te laten zien. Voor glanzende tegels moet je dit dan juist weer niet doen. 

Hoe maak je de wc schoon? 

Om de wc goed schoon te maken, kan je de binnenkant schoonmaken met een toiletborstel en wc-reiniger. De buitenkant kan je schoonmaken met een vochtige doek en een emmertje met sop. Je kunt ook kiezen voor een wc zonder spoelrand. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van kalk- en vuil ophopingen waardoor het schoonhouden nog een stuk makkelijker is.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *