Vijf tips waarmee je kunt aanbouwen zonder vergunning

bouw

Voor veel mensen is een aanbouw een fijne oplossing. Zo hoeven ze niet te verhuizen en krijgen ze toch meer plek. Een aanbouw kan op veel manieren. Je kan er ook voor kiezen om een serre aan te bouwen. Dit biedt ook veel mogelijkheden. Het kan zijn dat je bij een aanbouw een bouwvergunning moet aanvragen. Een kleine aanbouw op eigen terrein aan de achterzijde van jouw woning is veelal vergunning vrij. Het is belangrijk om altijd na te kijken of je een vergunning nodig hebt. De Aanbouw Expert verzorgt ook in Amsterdam jouw aanbouw. Zij leveren kwaliteit, waar je jaren mee door kan!

Is het gunstig om vergunningsvrij te kunnen bouwen?

Het is heel fijn als je vergunningvrij kan gaan bouwen. Dit scheelt weer tijd en werk. Ook hoef je dan niks aan de gemeente te betalen. Je hoeft dan ook niet te wachten met de aanbouw totdat je antwoord terug hebt gekregen van jouw gemeente. Wat wel een voordeel is aan het bouwen met een vergunning, dat er een ambtenaar dan komt checken of alles ook wel volgens de afgesproken afspraken gaat. Gaat er dan iets fout, dan voorkom je problemen voor je eigen veiligheid en die van andere. Bouw je vergunningsvrij dan wordt het niet zo streng gecontroleerd op de constructie. Als je een aanbouw bedrijf inhuurt, kan je natuurlijk wel verwachten dat hun dit controleren voor jou. Weet je niet zeker of je een vergunning nodig hebt? Controleer dit dan altijd. 

Wat mag je zonder een vergunning bouwen?

Er zijn een hoop dingen die je wel mag plaatsen zonder een vergunning. Een aanbouw aan de achterzijde mag altijd als het op eigen erf staat en het niet aan een een openbaar gebied grenst. Dan moet je de aanbouw een meter terug grenzen. Een serre of veranda mag ook zonder vergunning. Een bijgebouw zoals een schuur of tuinhuis is ook vergunningsvrij. Een dakkapel is ook mogelijk zonder vergunning. Ook mag je zonnepanelen plaatsen zonder een vergunning. Je hebt dus niet voor alles een bouwvergunning nodig. Het vragen van een bouwvergunning is vrij prijzig. Juist daarom is het van belang dat je de regels kent. Zo kan je wellicht wel vergunningsvrij aan de slag gaan. Vraag je jezelf ook af of het echt nodig is om een vergunning aan te vragen en of dat ook wel echt zo voordelig is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *