Waterontharder versus waterontkalker

waterontharder

Is het u opgevallen dat uw kraanwater troebele plekken op uw servies en douchewand achterlaat? Jeukt uw huid en is uw haar droog of broos na het douchen? Dan heeft u mogelijk hard water in huis. Hard water is een overmaat aan mineralen, zoals calcium en magnesium, die, indien onbehandeld, uiteindelijk uw leidingen zal verstoppen met kalkaanslag en de levensduur zal verkorten van alle apparaten die water gebruiken, inclusief uw vaatwasser of wasmachine. Een waterontkalker of waterontharder biedt de oplossing.

Wat is een waterontkalker?

Waterontkalkingssystemen gebruiken een magnetisch veld om het water op te laden wanneer het uw huis binnenkomt, waardoor de schadelijke mineralen in uw water worden gesuspendeerd, waardoor schilferige afzettingen die uw watersysteem na verloop van tijd zullen verstoppen, worden verminderd.

Als er zich kalkaanslag kan vormen, kunnen deze zich ophopen in uw waterleidingen, gootstenen, vaatwassers en wasmachines, waardoor hun efficiëntie vermindert. Een mythe over ontkalkers is dat ze je water zachter maken. De mineralen die je jeukende huid en droog, broos haar veroorzaken, zitten nog steeds in je water; ze zijn gewoon gesuspendeerd, zodat ze minder problemen met uw sanitair veroorzaken. De gesuspendeerde mineralen kunnen er nog steeds voor zorgen dat uw drinkwater slecht gaat smaken of stinken.

Veel mensen vinden het prettig dat waterontkalkingssystemen geen zout gebruiken om hard water te verminderen, terwijl waterontharders wel zout gebruiken als onderdeel van hun proces. Onderzoek heeft aangetoond dat waterontkalkingssystemen oudere kalkafzettingen kunnen afbreken die zich in de loop van de tijd in uw watersysteem ophopen, vooral op wateropslagtanks, zoals uw warmwaterboiler. Waterontkalkers kunnen de effecten van hard water in uw huis verminderen, maar ze elimineren ze niet volledig.

Wat is een waterontharder?

In tegenstelling tot waterontkalkingssystemen, veranderen waterontharders de samenstelling van uw water door harsparels te gebruiken om de hardwatermineralen op te vangen. De hardheid wordt dan uit het systeem gespoeld, waardoor kalkaanslag wordt geëlimineerd en je water tegelijkertijd zachter wordt.

Ontkalkers verwijderen de harde mineralen in uw water niet. Waterontharders wel. Door de mineralen te verwijderen die uw water hard hebben gemaakt, zult u een enorm verschil merken in hoe uw haar en huid aanvoelen na een duik in het bad. Je pas gewassen kleding ziet er helderder uit en gaat langer mee omdat ze die harde mineralen niet opnemen in de was, die een troebele finish op je stoffen kunnen achterlaten.

Ga voor een waterontharder uit Den Haag en maak komaf met uw hard water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *