Wat kun je het beste met papierafval doen?

papierafval

Als je een onderneming hebt of werkzaam bent voor een onderneming, dan is de kans groot dat je weet hoeveel papierafval er elke dag wordt geproduceerd. Dat er veel papierafval geproduceerd wordt, is zeker niet vreemd, want op een kantoor wordt er over het algemeen  veel met papier gewerkt. Bovendien zijn er in een magazijn ook veel kartonnen verpakkingen te vinden die in de afvalbak belanden. Papier is kostbaar en het is daarom belangrijk om papierafval op een efficiënte manier te verzamelen en te laten verwerken.

Verzamel al het papierafval 

Zoals eerder vermeld is papier kostbaar. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat we niet alle bomen op onze planeet kunnen kappen om nieuw papier te produceren. Het wordt daarom aangeraden om zoveel mogelijk papierafval te verzamelen, zodat dit vervolgens gerecycled kan worden door een verwerkingsbedrijf. Als bedrijf kun je voor het verzamelde papierafval ook een vergoeding krijgen. Wat de hoogte van deze vergoeding is, verschilt per verwerkingsbedrijf en periode. De prijzen van materialen zoals papier veranderen namelijk elke dag.

Vernietig vertrouwelijk papierwerk 

Het kan voorkomen dat er binnen jouw onderneming veel vertrouwelijk papierwerk te vinden is. Hierbij kan je denken aan bedrijfsgeheimen, bankafschriften en persoonlijke gegevens van werknemers. Voordat dit papierwerk in de prullenbak wordt gegooid, is het van groot belang om het papierwerk is te vernietigen. Je wilt namelijk voorkomen dat vertrouwelijk papierwerk op straat komt te liggen, want dat kan veel nare gevolgen hebben. Vertrouwelijk papier vernietigen, kun je op verschillende manieren doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een verbrandingsoven aan te schaffen, maar ook het versnipperen van al het papierwerk is een optie. 

Wat te doen met het verzamelde papierafval?

Als je ervoor hebt gekozen om al het papierafval, zoals karton en ingevulde formulieren te scheiden van ander afval, dan heb je een zeer verstandige keuze gemaakt. Het is nu belangrijk om te weten wat er precies met het afval moet gebeuren, want je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Het is belangrijk om zo snel mogelijk in contact te komen met een verwerkingsbedrijf dat regelmatig het verzamelde papierafval bij jou ophaalt. Zij komen dan dagelijks of wekelijks langs om het afval op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *