Een grijs interieur creëren doe je zo

Een grijs interieur creëren doe je zo

Het is een ontzettend veel gebruikte kleur in het interieur, kan vrijwel overal bij en geeft een warmere sfeer dan dat wit dat doet. Grijs is een hele veelzijdige kleur die in ieder interieur teruggezien wordt. Is het niet in de vloer of de muur, dan is het wel in de meubels of in de accessoires. Tegenwoordig worden er steeds meer verschillende kleuren en patronen in een interieur gebruikt, maar niet iedereen houdt hier natuurlijk van. Daarom is het goed om op zoek te gaan naar een stukje rust voor in huis. Dit hoeft namelijk helemaal niet lastig te zijn en je kunt grijs op verschillende manieren terug laten komen in jouw interieur. 

De grijze basis

Wanneer jij bezig bent met de uitdaging om meer grijs in je interieur te krijgen, begin je al snel met de basis. Denk bijvoorbeeld aan de muur, vloeren of kozijnen. Kijk voor het laatstgenoemde eens bij DHK, zo kun je grijs als een basiskleur in je woning gebruiken en het aanvullen met misschien een aantal andere kleuren, maar dit hoeven niet eens kleuren te zijn die heel erg veel aandacht vragen. Grijs kun je overal mee combineren, maar wanneer je het rustig wil houden, kun je gemakkelijk zwart of misschien wel wit toevoegen zonder dat je interieur erg onrustig wordt. Je kunt dit natuurlijk groter doen door de muren zo’n kleur te geven of je kijkt eens naar de kleur kozijnen.  

It’s all about details

Wanneer je dan voor een grijze basis hebt gezorgd, is het tijd voor de invulling. Denk bijvoorbeeld aan de bank en eetkamerstoelen. Wanneer je deze ook in het grijs doet en goed bij de muur passen, vallen deze een beetje weg in je interieur en kan dit voor rust zorgen. Dan ga je iets meer variatie aanbrengen in de accessoires. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen om voor gouden accessoires te gaan of toch een mat-zwarte vaas met daarin een boeket met bloemen die net even jouw ton-sur-ton-interieur een beetje doorbreken. Dit kun je ook met witte bloemen doen, als je niet af wil wijken van je kleurenpallet. Er is een legio aan mogelijkheden, daarom kun je je beter laten adviseren wanneer je er echt niet uitkomt. De opluchting van een fijn huis is zoveel fijner dan het denkwerk waar je maar gewoon niet uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *