Wat is een verkoophaven?

Wat is een verkoophaven?

Wil jij graag een boot verkopen? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien ga je verhuizen en woon je dan niet meer dicht bij het water. Of misschien ben je van plan om een nieuwe boot aan te kopen en wil je daarom de oude boot verkopen. Daarnaast kan het uiteraard ook zijn dat je de boot amper gebruikt en het zonde vindt om nodeloze onderhoudskosten te betalen. Bij de verkoop van een boot raden wij je aan om gebruik te maken van een verkoophaven. In deze tekst bespreken we eerst even kort wat een verkoophaven precies is. Daarna bespreken wij enkele voordelen van een verkoophaven.

Wat is een verkoophaven?

In een verkoophaven worden boten die te koop staan gestald. Je kunt het in principe zien als de etalage van een winkel. Verschillende jachtmakelaars zijn in bezit van een verkoophaven. Daarbij kun je denken aan de verkoophaven Jachtmakelaar Kappers. Een verkoophaven is om meerdere redenen voordelig te noemen. Daar gaan we nu wat dieper op in.

Meer bezichtigingen

Een belangrijk voordeel van een verkoophaven is dat een boot dan vaker wordt bezichtigd. Normaliter moet een bezichtiging namelijk worden ingepland. Bij een verkoophaven kunnen mogelijke kopers er echter voor kiezen om een bezichtiging zonder afspraak te doen. Mogelijke kopers worden dan sneller aangetrokken tot de boot. Je krijgt immers een beter beeld van een boot wanneer je hem in het echt bekijkt. Dit werkt beter dan foto’s op een online platform.

Je bent er minder tijd aan kwijt

Uiteraard wil jij de boot met zo min mogelijk moeite verkopen. Om die reden is het ook aan te raden om een verkoophaven te gebruiken. Wanneer je de boot op een online platform te koop zet, dan moet je allerlei contacten afhandelen. Je moet bijvoorbeeld vragen van mogelijke kopers behandelen, bezichtigingen plannen en nog veel meer activiteiten verrichten. Wanneer de boot in een verkoophaven staat, dan wordt dit allemaal voor je uit handen genomen. Je bent er uiteraard wat geld aan kwijt, maar je krijgt er tegelijkertijd veel tijd voor terug.

Hulp bij administratieve zaken

Na een geslaagde verkoop moeten er nog allemaal administratieve zaken worden verricht. Daarbij kun je denken aan het overschrijven van de boot, de transactie en ga zo maar door. Een jachtmakelaar kan jou daarbij helpen wanneer je de boot in zijn verkoophaven hebt gestald.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *