Hoe voorkom je een natte pizza?

pizza

Een zompige en te natte pizzabodem wilt niemand natuurlijk. Een krokante pizza is het lekkerst. Het kan voorkomen dat je pizza heel zompig is wanneer je hem uit de oven haalt. Dit is teleurstelling en wil je natuurlijk voorkomen. Wil je daarvoor de tips weten? Lees dan vooral dit artikel verder, zodat jij zelf de lekkerste pizza’s kan maken. Wil je nou genieten van een lekkere krokante pizza in een gezellig restaurant? Dan ben je bij Woodstone in Alphen aan de Rijn, bij het juiste adres! Zij hebben ook nog een thuisbrengservice. Ideaal wanneer je thuis een lekkere pizza wilt eten. 

Hoe voorkom je dat jouw pizzabodem te nat wordt?

Mozzarella is de boosdoener, als jouw pizzabodem te nat is. Mozzarella is smeuïg en bevat daarom ook veel vocht. Het is daarom ook logisch dat die sappen tijdens het bakken vrijkomen en in de bodem trekken. Hierdoor wordt je bodem niet knapperig. Dit moet je natuurlijk voor komen. Daarom kan je beter droge, geraspte mozzarella gebruiken. Hierbij is de kans kleiner dat je een natte bodem krijgt. Dit wilt niet zeggen dat je geen verse mozzarella kan gebruiken. Dan is de tip om de mozzarella een tijdje uit te drogen in een schone theedoek. Wil je weten of de mozzarella al droog genoeg is? Snij dan de mozzarella in stukjes. Is de binnenkant nog wat vochtig, dep dan vervolgens met een keukenpapiertje het vocht van binnen er nog af. Hoe dunnere stukjes je snijdt, hoe droger je de mozzarella krijgt. Dit is een ideale tip om toch een pizza met verse mozzarella te kunnen maken. Je kan er ook voor kiezen om kant-en klare geraspte mozzarella te kopen. Er is dus veel te doen om een natte bodem te voorkomen. Is dan alsnog je bodem te nat? Probeer dan de mozzarella pas bij de laatste minuten op de pizza te doen.

Kun je pizza bakken op bakpapier?

Het is niet ideaal om een pizza op bakpapier te bakken. Bakpapier houdt namelijk vocht tegen. Dit is ook precies de reden waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken. Als je jouw pizza op het bakpapier legt, kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen en blijft het aan de onderkant zitten. Zo wordt je bodem ook sappig. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *