Alles wat je moet weten over mantelzorg

mantelzorg

Mantelzorg is iets wat de laatste jaren steeds populairder is geworden. Mensen vinden het geen fijn idee dat iemand uit hun directe omgeving naar een verzorgingstehuis moet, aangezien er daar onbekende mensen leven en werken. De zorg die deze persoon nodig heeft, wordt gegeven door onbekenden en dat is voor veel mensen dan ook een reden om zelf de verzorging te regelen. Dit wordt dan vaak gedaan door meerdere personen uit de directe omgeving van de persoon in kwestie aan de hand van een schema wat door hun gehanteerd wordt. Maar waar moet je rekening mee houden bij het verlenen van mantelzorg?

De oplossing voor lange afstand

Of je het nou zelf mee hebt gemaakt, het van familie hebt gehoord of iemand er wel eens over hebt horen praten, het is niet gemakkelijk om elke week een aantal keren het land door te reizen om zorg te verlenen aan iemand. Stel je voor dat een naaste uit Groningen behoefte heeft aan verzorging terwijl jij een druk leven hebt in de buurt van je woonplaats in Brabant. Zo vaak zo ver reizen is niet te doen en gelukkig is er dan ook een oplossing voor gevonden. Je kunt een mantelzorgwoning in Brabant huren waar je naaste voor een bepaalde tijd kan verblijven. Zo is er vaker hulp in de buurt dan eerst en hoef jij je baantje in de buurt van huis niet op te geven. Door bedrijven als Dit is Plek te benaderen, is het huren van een dusdanige woning dichterbij dan je misschien denkt.

Voordelen en nadelen van mantelzorg

Wanneer je gaat kiezen tussen mantelzorg of een verzorgingstehuis, is het altijd handig om een afweging te maken tussen de voordelen en nadelen. Deze kunnen voor iedereen anders zijn, onder andere wegens verschillen in persoonlijke restricties en voorkeuren. Een belangrijk aspect is de afstand die er elke zoveel dagen afgelegd moet worden om degene van hulp te kunnen voorzien. En als deze afstand overbrugd kan worden, is het dan wel zo dat je in geval van nood altijd aanwezig bent? Echter, er zijn ook voordelen die je hebt wanneer je voor mantelzorg kiest. Mantelzorg wordt over het algemeen namelijk door de overheid gefinancierd. Dit betekent dat de kosten die jij maakt bij het zorgen voor een naaste niet uit eigen zak betaald hoeven te worden. En het is, zoals in de alinea hierboven al benoemd, voor de meesten heel prettig om zelf de verantwoordelijkheid op je te nemen wanneer er iemand hulp nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *