Woelmuizen zelf bestrijden, hoe kan dit?

woelmuize

woelmuizen bestrijden tuin? Dit kan op verschillende manieren, namelijk door middel van een woelmuisklem, een muizenval of een verjager. Genoeg keuze is er dus, bekijk wat je zelf het fijnste in gebruik vind en waarbij je zelf denkt het snelste van de woelmuizen af te zijn. Woelmuizen kunne namelijk voor en andelen hebben voor jouw tuin of akkerland. Overweeg dus de voor en andelen voordat je wat onderneemt. Bij sommige manierne uzllen namelijk de woelmuizen wel komen te overlijden. Je kunt dus woelmuizen gemakkelijk wel zelf te bestrijden Maar bekijk eerst andere opties voordat je de hele populatie minder maakt.

Voor en nadelen van de woelmuis

Woelmuizen worden vaak gezien als negatief, maar de woelmuizen hebben ook wat voordelen. Woelmuizen zijn namelijk een goede voedselbron voor roofdieren zoals uilen, vossen en haviken. Maar woelmuizen graven ook grote tunnels onder de grond, dit kan goed zijn zodat er water en lucht door de bodem kan circuleren. Maar de woelmuis heeft ook wat nadelen. Het grootste nadeel is namelijk dat de woelmuizen zich veel voeden met planten en wortels. Deze worden kapot geknaagd onder de grond en maken dus zo de planten kapot in je tuin of op je platteland. Hierom is het belangrijk om snel in te grijpen voordat al je gewas niet meer bruikbaar is.

Gebruik van een muizenval

Een muizenval is ene super snelle manier om van je muizen of woelmuizen af te komen. Wel moet je er rekening mee houden dat de beestjes kunnen overlijden in dit proces. Bekijk als eerste welke muizenval je nodig ehbt, er zijn namelijk heel veel verschillende soorten en maten. Maar bekijk ook hoe de werking is en wat voor jou het fijnste werkt. Een kunst is natuurlijk om de muizen vallen op de juiste plaats neer te zetten. Bekijk dus eerst waar je wat activiteit hebt gezien van de muizen. Blijf de vallen wel regelmatig controleren. Zop blijft het voor je huishouden ook nog veilig thuis.

Mollen thuis bestrijden

Je kunt gemakkelijk mollen bestrijding thuis kunnen uitvoeren. Je kunt mollenvallen neerzetten bijvoorbeeld. Dat is vaak het eerste waar mensen aan denken bij mollenbestrijding, maar je kunt nog veel meer ondernemen om mollen veilig te bestrijden. Mollen zijn namelijk erg gevoelig voor geurtjes en trillingen. Maar je kan ook mollen bestrijden door middel van natuurlijke middeltjes zoals koffiedik maar het kan ook door middel van heftige geuren zoals knoflook, munt, en castorolie. Hier kunnen mollen niet goed tegen. Door deze middeltjes te gebruiken heb je de minste kans dat de mollen ook echt dood gaan, maar je kunt niet altijd weten of ze nooit meer terugkeren.

Verschil tussen een mol en een woelmuis

Mollen en woelmuizen zijn verschillende dieren, maar zijn beide kleine zoogdieren. Ook worden de mol en de woelmuis ook beide vaak aangetroffen in tuinen en weilanden. De verschillen zijn ook erg groot. Mollen zijn vaak wel twee keer zo graag dan een woelmuis. Maar de manier van eten is ook heel anders. Mollen voeden zich met veel insecten, wormen en andere kleine dieren die ze in de grond kunnen vinden. Woelmuizen voedden zich het vaakst met wortels en planten. Als je de gangen observeert in de grond zul je hier ook heel erg veel verschil zien. Mollen graven rechte, diepe gangen terwijl woelmuizen vaak wat ondiepe gangen hebben met meerdere ingangen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *