Haal met HSP coaching het beste uit jezelf

HSP

Navigeren door het leven met hooggevoeligheid kan een hele klus zijn. Je verwerkt prikkels uit je omgeving anders dan anderen en dit kan soms leiden tot overprikkeling, of overstimulatie. Dit kan zich uiten in veranderingen in je gedrag of een hoog stressgevoel. Het komt bij veel mensen voor, bij 1 op de 5 mensen. En ondanks dat mannen willen zeggen dat het gewoon een ding is dat vrouwen doen voor attentie, komt het net zo vaak bij mannen voor. Gelukkig zijn er trainingen en coachingsessies die je kunnen helpen bij het herkennen van je grenzen. Bij HSP coach Utrecht kan je de hulp ontvangen die je nodig hebt.

Creatieve mindset

Dat je hooggevoelig bent betekent absoluut niet dat je niks kan. Als HSP’er ben je erg gevoelig voor de emoties van anderen om je heen en kan je je goed inleven in de ervaringen van anderen. Hierdoor kan je veel mensen helpen en heb je altijd wel een oplossing voor verschillende problemen. Je bent erg creatief ingesteld en haalt veel voldoening en geluk uit muziek en kunst. Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en zult altijd alles doen om ervoor te zorgen dat je werk voldoet aan de eisen en verwachtingen van de mensen om je heen. HSP coach Amsterdam kan je handvatten bieden om hier je kracht uit te halen.

Het zoeken van je grenzen

Het vinden van je grenzen is een belangrijk iets wat je kunt doen als HSP’er. Dit kan er namelijk voor gaan zorgen dat mensen in je omgeving je beter begrijpen. Ook krijg je een beter begrip in jezelf en kan je ervoor gaan zorgen dat je minder snel en minder vaak overprikkeld raakt. Met het ontdekken van je grenzen kan er een hele nieuwe wereld voor je open gaan en kan je leren omgaan met je hooggevoeligheid. Op deze manier kan je je HSP omzetten in een kracht die je kan helpen tijdens je werk.

HSP als kracht

Het hebben van hooggevoeligheid is dan ook zeker geen negatief iets of een zwakte. Door het feit dat je sneller door hebt of mensen iets niet fijn vinden kan je juist erg helpen. Ook zullen je verantwoordelijkheidsgevoel en je creativiteit je ver kunnen helpen. Je hebt alleen hulp nodig om ervoor te zorgen dat je je prikkels om kunt zetten in je krachten. Zo kan je de kwaliteit van je leven alleen maar verbeteren en hoeft je hooggevoeligheid je niet tegen te houden bij het verwezenlijken van je dromen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *