Wat kun je in je vrije tijd met je vrienden doen?

vrije tijd

Er zijn zoveel leuke dingen die je met je vrienden kunt doen in je vrije tijd. Het belangrijkste is om iets te kiezen dat jullie allemaal leuk vinden en waarvan jullie kunnen genieten. Een activiteit waarbij jullie elkaar beter leren kennen en waarbij jullie plezier hebben. Stem dit af met je vriendengroep. Kijk of er in de buurt iets is waar veel activiteiten plaatsvinden of verzin iets zelf om te gaan doen. Denk aan een houten puzzel maken met je vriendin. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst een houten puzzel kopen.

Ga een lekker stuk wandelen met je vrienden

Een optie om tijd te besteden met je vrienden, kan zijn om samen te gaan wandelen. Ga op ontdekkingstocht in de natuur en geniet van de rust en stilte om je heen. Of luister juist naar de vogels die fluiten in het bos. Zoek eerst een leuk bos in je omgeving, waar je een wandelroute weet. Dit is makkelijker als je wat vlotter wilt lopen. Neem ook wat lekkers mee en zoek een mooi plekje om te picknicken. Neem voor onderweg ook wat drinken mee, zo kunnen jullie altijd goed hydrateren onder het wandelen. Een uitdaging die jullie samen kunnen oplossen.

Ga lekker koken met je vrienden

Een andere optie is om samen te gaan koken. Kies een recept dat jullie allemaal lekker vinden en maak er een gezellige avond van. Maak het nog leuker door samen de ingrediënten te kopen en de tafel te dekken. Pak bestek, wat borden en zet ook wat glazen wijn neer en de tafel is gedekt.  Als jullie even moeten wachten tijdens het koken, kunnen jullie altijd even een spelletje tussendoor doen. Kunnen jullie allemaal niet zo goed koken, volg samen wat kooklessen. Zo hebben jullie tijdens het koken ook nog een leuke uitdaging.

Speel wat spellen in de woonkamer met een lekker drankje

Misschien zijn jullie wel fan van bordspellen. Haal jullie favoriete bordspel tevoorschijn en ga er samen voor zitten. Speel een paar rondjes en leg tussendoor de  wooden city Las Vegas puzzel op tafel. Een goede afwisseling om te voorkomen dat jullie de hele avond alleen maar aan het bordspel zitten. Ook kun je natuurlijk de Nintendo Switch opstarten en Mario Party gaan spelen. Er zijn natuurlijk genoeg andere spellen die je op de Nintendo Switch kunt doen. Kies er een uit die jullie allemaal leuk vinden. Of pak een leuk kaartspel, zoals Uno of SkipBo. Pak een lekker wijntje of biertje erbij en de avond is compleet.

Ben creatief bezig met je vrienden

Tot slot, als jullie zin hebben om creatief bezig te zijn, kunnen jullie bijvoorbeeld samen schilderen of tekenen. Ga naar buiten voor inspiratie en maak er een leuke middag van. Als jullie even vastlopen in het creatieve proces, pak dan de houten puzzel erbij. Een goede manier om de hersenen even op een andere manier te gebruiken en daarna weer verder te gaan met het creatieve proces. Of ga sporten met je vrienden. Je kunt bijvoorbeeld gaan voetballen, tennissen of kayakken als het mooi weer is. En als het minder weer is, kunnen jullie altijd gaan handballen of volleyballen in de gymzaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *